02188272631   09381006098  
تعداد بازدید : 126
9/20/2023

مردم سالاری و اینترنت: آیا اینترنت مروج مردم سالاری است؟

نویسنده : ووجونگ شین( Shin oojung W)

سال انتشار: ژانویه 2003

کلید واژه ها:مردم سالاری، رسانه های ارتباط جمعی، آرمانگرایان و غیرآرمانگرایان، انتخابات اینترنتی

مقدمه

هاروارد دین حاکم قبلی ورمنت قدرت سیاسی اش را با مبارزه انتخاباتی ازطریق اینترنت بدست آورد.به لطف اینترنت وی اکنون یکی از شاخصترین کاندادهای انتخابات رئیس جمهوری مردم سال 2004 است.هاوارد دین تنها کسی نیست که از اینترنت منتفع شده است.حامیان اینترنت  سالارانه به شدت از نیروی بالقوه اینترنت تعریف می نمایند که واقعاً مردم سالاری را تقویت کرده و یا بیشتر احیا می نماید.از سوی دیگر برخی از علما معتقدند که اینترنت در بهبود مردم سالاری محدودیتهایی دارد.

فرضیه

هدف این بررسی آن است که آیا اینترنت مردم سالاری را تقویت میکند یا خیر.با بررسی منابع، این 2 مطالعه دو عقید?? عمومی مخالف در مورد اثر اینترنت بر مردسالاری را میکاود: دیدگاه آرمانگرایان و 3 دیدگاه غیرآرمانگرایان .با مثال زدن انتخابات ریاست جمهوری سال 2002 کره جنوبی، این دو عقیده عمومی تحلیل و بررسی میشوند.پس این تحقیق راه حلهایی را فراهم میآورد که اینترنت نقش مثبتی در بهبود مردمسالاری ایفا نماید.

پیش زمینه

مردم شیفته آن بودندکه[این] رسانه جدید،در بهبود مردسالاری از همان وقت که با آن آشنا شدند تسریع ایجاد نماید.از نظر تاریخی رسانه ارتباطی جدید به طور وضوح سیاستهای تغییر یافته ای دارد.رادیو تأثیر گزارش را به عنوان ابزاری سیاسی در ظهور کمپهای رئیس جمهور فرانکلین روزولت در گفتگوی مستقیم با مردم آمریکا در دهههای 1930 و 1940 نشان داد.فن آوری تلویزیون جای تفوق رادیو را در انتخابات رئیس جمهوری 1952 گرفت.تلویزیون اثر مهمی در انتخاب رئیس جمهور جان، اف کندی به خاطر بحث های تلویزیونی با ریچارد نیکسون در 1960 داشت.

ینترنت جدیدترین و اولین فن آوری اطلاعاتی متقابل است.پایگاههای شبکه، ابزاری رایج برای نامزدها و احزاب سیاسی است که از سالهای 1990] با مردم] ارتباط برقرار نمایند.بحثهای روی اثرات اینترنت بر مردسالاری بسیار جدی است.

بررسی متون

ین قسمت از تحقیق، مفهوم مردسالاری را تعریف کرده و دو عقید?? عمومی مخالف [فوق الذکر] را برای دیدن اثر اینترنت بر مردسالاری بررسی میکند.

مردسالاری یک نوع بسیار مطلوب از حکومت است که برای اولین بار در یونان باستان بکار رفت.بر اساس تعریف لغت نامه ای، مردسالاری حکومت مردم است که مستقیماً یا بوسیله نمایندگان  منتخبشان اعمال میشود » .

جمله مشهور آبراهام لینگلن «برمردم، بوسیله مردم و برای مردم» نشان می دهد که عصاره مردم سالاری این است که بخش اجتماعی و سیاسی استوار بر رای مردم باشد.از آنجا که مردسالاری امروزی به صورت مردسالاری [به واسطه] نمایندگان اعمال می شود، انتخاب نمایندگانی که به طور کامل عقاید، نیازها و ارزشهای مردم را انتقال دهند برای حقیقی کردن حکومت مردم ضروری  است.علما دو التزام پایه برای مردسالاری تعریف میکنند: دسترسی به اطلاعات و مسئولیت مدنی

دیدگاه آرمانگرایانه: اینترنت مردسالاری را افزایش می دهد

خیلی از علما دربار?? نیروی بلقو?? اینترنت خوشبین هستند.آنها معتقدند اینترنت مردسالاری را بهبود می بخشد و راههای داخلی و خارجی برای شرکت درفرآیند تصمیم گیری را در اختیار شهروندان می گذارد.از نظرداخلی ،اینترنت منابعی را فراهم میکند که آگاهی مردم از فرآیند تصمیم گیری سیاسی و مسائل مهم را بالا می برد.از نظر خارجی، اینترنت سیری را برای شهروندان به وجود میآورد تا صدایشان را به گوش [دیگران] برسانند.بررسی مردسالاری الکترونیک مینسوتا )ocracy Dem-E innesota M ،)اولین صفحه اینترنتی دربار?? انتخابات در جهان، نشان می دهد 7 که اینترنت باز بودن حکومت و شرکت مردمی را به واسطه ی انتشار اطلاعات بهبود می بخشد. اینترنت شهروندان مطلع را تشویق کرده و تک قطبی بودن دانش را از بین میبرد و باعث پایان جهل مردمی دربار?? مسائل اخلاقی، سیاسی و اقتصادی میشود

اینترنت دو خصیصه دارد که بهبود مردسالاری را تأمین میکند:

1 .ذات [توام با ] «هرج و مرج» و «تقابلی بودن» (Interactive)

2 .ماهیت هرج و مرجی اینترنت نظارت بر آن را کم یا ناممکن میکند.

            به دلیل این خصیصه در اینترنت، اطلاعاتی متفاوت از اطلاعات رسانه های ارتباط جمعی قدیمی که به عنوان ماشین تبلیغاتی قدرتهای سیاسی و اقتصادی عمل میکنند می توان یافت. ماهیت «تقابلی بودن» اینترنت به عنوان متمایزترین خصیصه اینترنت به عنوان رسانه مورد ستایش قرار گرفته اینترنت نقش شهروندان را از مصرف کنندگان منفعل پیامها به تولید کنندگان فعال پیام تغییر است. می دهد.ماهیت تقابلی بودن اینترنت ارتباطات سیاسی شامل نگرانی های واقعی شهروندان را افزایش می دهد. در اینترنت، مردم به طور زنده (همزمان) بدون توجه به قدرت سیاسی و مالی خود دربار?? مسائل بحث کرده و نظر می دهند.هاوارد رینگوله معتقد است که اینترنت مباحث عمومی را درسطح جهانی مطرح مینماید.اینترنت مانند رسانه های جمعی قدیم یک رسانه «اقلیت برای اکثریت» نیست بلکه یک رسانه با دامنه وسیع برای تعداد کثیراست که امکان دسترسی مردم زیادی به مردم زیاد دیگری را می دهد

دیدگاه غیرآرمان گرایانه )distopian :)اینترنت هنوز محدودیتهایی در بهبود دموکراسی دارد برخلاف نظرات حامیان، تعداد کثیری از دانشمندان به محدودیتهای اینترنت دربسط مردم سالاری توجه داشته اند.یکی از موضوعاتی که مانع مردم سالارانه بودن ماهیت اینترنت می گردد شکاف دیجیتال است.در اغلب مفاهیم پایه تبعیض میان آنهایی است که به فناوری اطلاعات دسترسی داشته و آنانی که از دستیابی بدان محروم مانده اند.شکاف دیجیتال فقط یک شکل در ارتباط فیزیکی با اینترنت نیست بلکه یک مساله اجتماعی نیز می باشد.یک تحقیق نشان داده است که شکاف دیجیتال نیروی برهم زنند?? بزرگ تعادل در اقتصاد جهان امروز است. کثیری از مردم دنیا به تلفن دسترسی در مورد هند موضوع شکاف دیجیتال حتی مانع توسعه کشور شده ندارند چه برسد به اینترنت. است. به رغم پیشرفت زیاد در فن آوری اطلاعات بیش از70 %هندیها به اینترنت دسترسی ندارند.اینترنت فقط مخصوص مردم تحصیل کرده است که فاصله بین داشته ها و نداشته ها را در زمینه اجتماعی- سیاسی بیشتر مینماید

نظارت دولت بر اینترنت نیزمشکل آفرین است.تهدید دولت درتحدید اینترنت مردسالاری را به خطر می اندازد.مطالعه اخیر نشان می دهد که حکومتها از سال 1998 به طور واضع نظارت بر اینترنت را گزارش دیدبان حقوق بشر با عنوان آزادی بیان در اینترنت مثالهای تازه ای از افزایش دادهاند. نظارت بر اینترنت که در کشورهای مختلفی روی داده را جمع آوری کرده است.دولت استرالیا [قانون] فعالیت تکمیلی خدمات پخش را تصویب کرده است که خدمات دهندگان اینترنتی (ISP) ها را مجبورمیکند تا مطالب نامطلوب را از پایگاههای استرالیایی حذف کرده و مانع عبور مطالب مشابه از پایگاههای خارجی شوند.کشورهای خاورمیانه مانند بحرین، ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی هم تعداد زیادی پایگاههای شبکه را مسدود نمودهاند. دولت چین انتقال و فرستادن پیامهایی در شبکه را که اعلامیه ضدحکومت در نظر گرفته میشود را ممنوع می نماید.

مهمترین مانع برای خفقان تواناییهای اینترنت بی تفاوتی و بیمیلی مردم در شرکت در فرآیند تصمیمگیری سیاسی است.یک گزارش با عنوان «جمعیت همیشه در حال تغییر اینترنتی» نشان می دهد که مردم زیادی به خاطر فقدان میل و نیاز، خود را از اینترنت منفک کردهاند. براساس این مطالعه اکثر کسانی که در آمریکا از اینترنت استفاده نمی کنند به آسانی چه از نظر فیزیکی و چه از نظر اجتماعی (مادی و معنوی) به اینترنت دسترسی دارند.

انتخابات اینترنتی کره جنوبی

انتخابات ریاست جمهوری سال 2002 کره جنوبی اثر اینترنت بر سیاست را نمایان ساخت.رسانه های خبری فراوان بومی و خارجی و منابع اینترنتی، پیروزی رئیس جمهور دو مو هین و شهروندان طرفدار وی که با اینترنت سرعت داده شده بود را پوشش دادند.انتخاب رئیس جمهور دومو هین به خاطر ائتلاف قدرت سنتی بین رسانه ها و قدرتهای سیاسی و اقتصادی نبود.وی با سه رسانه خبری میانه رو عمده کره جنوبی هم مشکلاتی داشت.مشکل با این سه رسانه خبری به معنی افت شدید احتمال انتخاب شدن بود زیرا این رسانه ها 70 %بازار خبری سنتی کره را در اختیار داشتند. هرچند به لطف اینترنت و شهروندان او انتخابات را برد.اینترنت نقش واسطه اولیه در انتخابات ریاست جمهوری را بازی کرد و نقش تلویزیون را کمرنگ نمود. دومون هین فلسفه سیاسی و عقایدش در مورد مسائل و برنامه آینده اش را در پایگاههای اینترنتی منتشر کرد.در همین زمان بیشتر از 7 هزار رأی دهنده در روز دربار?? نظرات سیاسی برایش نامه الکترونیک می فرستادند و حدود 1 میلیارد دلار به وسیل? بیشتر از هشتاد هزار اهدا کننده شخصی جمع آوری شد.کره جنوبی رهبر جهان مبارزات دنیای کامپیوتر و اینترنت (Space Cyber )شد و شرکت کنندگان عامی را در الگویی جدید به حرکت در آورد.

پیروزی وی به خصوص بدون حمایتهای رسانه های اینترنتی «روسامو» و اخبار من غیرممکن بود.«دوسامو» اولین کلوب هواداران حامی سیاست مداران در کره جنوبی با حدود هشتادهزار عضو از در خلال مبارزه آنها بیشتر از 7 میلیون دلار از اینترنت برای سخنرانیها شهروندان داوطلب است. جمع کردند.اخبار من یک واسطه خبری اینترنتی در کره جنوبی است که نقش مهمی را در انتخاب دو مون هین بازی کرد. گاردین روزنامه پر اعتبار بریتانیایی از اخبار من ستایش کرده است که قدرتمندترین پایگاه خبری بومی جهان است که خوانندگانی زیاد واعتبار زیادی برای تغییر عقیده مردم فراهم آورده است. مجله ناظر علوم سیاسی (onitor M Science Christian )سایت اخبارمن را پرتاثیرترین سایت خبری اینترنتی دانسته است

تحلیل

این تحقیق اظهارنظرهایی در مورد اینکه آیا اینترنت مردم سالاری را تقویت میکند یا نه را بررسی کرده و نشان می دهد که اینترنت نقش مهمی در پیروزی رئیس جمهور دو مون هین و پیروزی هوادارانش را در انتخابات رئیس جمهوری 2002 کره جنوبی داشته است.نظریات دربارهاین موضوع به دو قسمت تقسیم شدند:

ایده آل گریان و غیرایده آل گرایانdistopian

متون عنوان شد?? قدیمی توانایی های اینترنت را در قالب دو طیف (خوب و بد) بررسی کرده و در نتیجه نکات قابل بحث زیادی از دست رفته است.دیدگاه اول ایده آل گریان در مورد بهبود مردسالاری بوسیله اینترنت بسیار خوش بینانه است، در حالیکه دیدگاه غیرآرمانگرایانه نکات فراوانی را برای حل کردن آنچه مورد نگرانی است را نادیده گرفته است.هر دو دیگاه جای بحث دارند و یک نتیجهگیری به صورت زیر قابل ارائه است:

هرچند اینترنت محدودیتهای فراوانی در تقویت مردسالاری دارد، قطعاً توانایی بالقوه ای برای بهبود مردسالاری با شرکت فعال مردم دارد.

جنبه های مشخصه برانگیزنده اینترنت ذات بی نظم و تقابلی (دو طرفه) آن است.دانشمندانی که به شدت به اینترنت اعتقاد دارند می گویند که دولت بخاطر ذات بی نظم اینترنت، اصلاً نظارتی بر آن ندارد.هر چند همان طور که موردنظر حامیان دیدگاه غیرآرمانگرایانه است، حکومت برای نظارت براینترنت تلاش میکند.کشورهای زیادی برای تحدید مطالب اینترنت قوانینی وضع کرده اند و حتی برخی از آنها بعضی پایگاهها را مسدود و فیلتر کرده اند که این خود نیروی اینترنت برای تقویت مردسالاری را تضعیف میکند.

به رغم ذات بی نظم اینترنت، آنهایی که قدرت دارند، مجریان نظارت بر اینترنت محسوب می گردند هرچند، دولتها فهمیده اند که نظارت بر مطالب اینترنت مشکلتر از رسانه های قدیمی است زیرا مبادلات اطلاعات، عقاید و افکار در شبکه درسطح جهانی اتفاق می افتد.در اینترنت، می توان با اشخاصی آنسوی جهان ملاقات و بحث نمود.دولتها خیلی زود با این حقیقت مواجه خواهند شد که به نظارت کردن اینترنت مانند رسانه های قدیمی مثل تلویزیون و روزنامه ها تقریباً ناممکن است.

دوطرفه (تعاملی) بودن اینترنت توانایی مردم (بر کنترل زندگیشان) را زیاد میکند.اینترنت کمک میکند تا انواع نظرات در شبکه ظاهر شوند.اینترنت به طورقاطع نقش مردم را از مصرف کنند?? صرف رسانه ای به تولید کنندگان تغییر داده است.شعله ور شدن نیروی مردم بوسیل? اینترنت در انتخابات رئیس جمهوری سال 2002 کره جنوبی نشان داد که رئیس جمهور رو موهین نه بخاطر ائتلاف نیروهای سنتی مانند رسانه های ارتباط جمعی، نیروهای سیاسی و اقتصادی بلکه به خاطر شهروندان به کمک اینترنت، انتخاب شد. مردم آزادانه دربار?? نامزدها در اینترنت بحث کردند و با عقیده مشترک جمع شده و دوسامو اولین گروه هواداران سیاسی را سازمان داد.همچنین رسانه اخبار اینترنتی آن لاین اخبار من که بوسیل?خبرنگاران مردمی اداره می شد نه فقط عقاید قدرتمندان بلکه مردم (عادی) را نیز منتقل میکرد. برای بحث دربار?? نقش اینترنت در تقویت مردسالاری، انتخابات دو مصداق مشخص دارد:

اینترنت نیروی بالقو?? قدرتمندی برای افزایش مردسالاری یا [افزایش] مسئولیت شهروندی دارد

راه حل ها

همان طور که در انتخابات رئیس جمهوری کره جنوبی نشان داده شد، اینترنت توانایی تغییر دورنماهای سیاسی در جهت بهبود مردسالاری با همکاری فعال مردمی را دارد.در بین نگرانیهایی که دانشمندان با دیدگاه غیرآرمانگرایانه دارند، شرکت فعال مردمی میتواند شکل قدیمی و مسأله سازترین موضوع باشد.وقتی که به شرکت فعال مردمی دست یافتیم، سایر نگرانی ها مانند شکاف دیجیتال (DigitalDivide )و نظارت حکومتها بر اینترنت به مرور زمان کاهش می یابد.بنابراین این بخش بر چگونگی افزایش شرکت مردم تمرکز دارد.

شرکت مردم شامل رأی دادن در انتخابات، عضویت در تشکلهای مردمی و جستجو در اطلاعات حیاتی است.

دو راه برای افزایش شرکت مردمی وجود دارد.رشد دادن مردم با اطلاعات و ایجاد شبکه های کاری مردمی.رشد دادن مردم با اطلاعات مناسب به واسطه آموختن حقوق و وظایفشان) Networks) به آنها شروع میشود.مردم باید بدانند که بدون تلاش برای حمایت از مردم سالاری هیچ حق مردم سالارانه ای (دموکراتیکی) نخواهند داشت.از آنجا که مردم سالاری نوعی اداره حکومت به دست مردم است، زندگی در جامعه مردم سالار مسئولیتهای شهروندی را بالا می برد.این هم حق و هم وظیفه شهروندان است که به طور کامل از مردسالاری لذت ببرند و از آن حمایت نمایند. راه حل دیگر ایجاد شبکه های کاری با دیگر شهروندان است که به شهروندان احساس دخیل بودن و حس وظیفه برای (ایفای) نقش در جامعه مردم سالار را می دهد.

شبکه های کاری ممکن است بر پایه یک اجتماع، یک مدرسه، محل کار و یا گروهی از مردم با علائق و ارزشهای مشترک استوار باشد.مردم در یک شبکه کاری دربار?? مسائلی که موردنظرشان است تبادل عقاید و افکار نموده و دیگران را برای شرکت فعال در فرایند تصمیم گیری تشویق میکنند.به علاوه شبکه های کاری مردم را بر امور زندگیشان مسلط میکنند.با ایجاد شبکه های کاری شهروندان نه فقط در فرآیند تصمیم گیری شرکت میکنند بلکه قدرتشان برای تأثیر در این فرایند را افزایش می دهند.آموزش شهروندان مطلع و ایجاد شبکه های مردمی به عنوان زیربنای تحریک شرکت مردم عمل میکنند.

نتیجه گیری

اهیت مردم سالارانه اینترنت اکنون واقعیتی زنده است.اختلاف نظر در مورد اینکه آیا اینترنت مردسالاری را تقویت میکند یا نه وجود دارد.این مطالعه با بررسی دقیق انتخابات ریاست جمهوری سال 2002 کره جنوبی نظر ایده آل گرایان را بر نظر غیرآرمانگرایانه صادق می داند.با این وجود شهروندان باید بدانند که نیروی اصلی در تقویت مردسالاری از خود شهروندان است نه از اینترنت. اینترنت اصلاحات را تقویت میکند اما به خودی خود تغییراتی را ایجاد نمیکند.با مسئولیت فعال شهروندان نیروی بالقوه اینترنت برای افزایش مردم سالاری امیدوارکننده است.

منابع

Black|Jane.“Bridging the DigitalDivide.” BBC New s.

http://new s.bbc.co.uk/1/hi/special_report/1999/10/99/inform ation_rich_inform ation_p

oor/466651.stm (O ctober 28|2003).

Carey| Jam es. 1989. "Space| Tim e and Com m unications: A Tribute to H arold

Innis|" in Com m unication as culture.New Y ork:Routlege.

Clift| Steven. "M innesota G overnm ent Inform ation Access Council." M innesota

E-Dem ocracy.

http://www.eff.org/Infrastructure/Foreign_and_local/M N/m n_giac.note (O ctober 24|

2003).

Dem ick|Barbara.“InternetUsers Drive S.K orean Politics.” The M iam iH erald.

http://www.m iam i.com /m ld/m iam iherald/new s/w orld/5255669.htm (O ctober 29|2003).

H aberm as|Jurgen.1991.The structuralTransform ation ofthe Public Sphere:An

Inquiry into aCategory ofBourgeois Society.Cam bridge|M ass:M IT Press.

H oleton| Richard. 1998. Com posing Cyberspace: Identity| Com m unity| and

K now ledge in theElectronic Age.New Y ork:M cG raw -H ill.

H um an Rights W atch.“China Tightens InternetControls.” H um an Rights W atch.

http://www.hrw .org/press/2001/08/china-0801.htm (O ctober 28|2003).

H um an Rights W atch. “Freedom of Expression on the Internet.” H um an Rights

W atch.

http://www.hrw .org/w r2k/Issues-04.htm (O ctober 28|2003).

Ioannidis Nikolaos|"Internetand System s ofG overnance|" Ioannidis Nikolaos|

 

http://hom oecum enicus.com /essay_ioannidis_system _governance.htm (Novem ber 1|

2003).

Lenhart| Am anda. “The Ever-Shifting Internet Popualtion.” Pew Internet and

Am erican LifProject.

http://www.pew internet.org/reports/pdfs/PIP_Shifting_Net_Pop_Report.pdf (O ctober

28|2003).

London|Scott.“Electronic Dem ocracy:A Literature Survey.” ScottLondon.

http://www.w est.net/~insight/london/ed.htm (O ctober 25|2003).

M cG ivering|Jill.“India’s DigitalDivide.” BBC New s.

http://new s.bbc.co.uk/1/hi/w orld/from _our_ow n_correspondent/2932758.stm (O ctober

28|2003).

M endels| Pam ela. “G overnm ents Expand Restrictions on Internet.” Cyber Law

Journal.

http://www.nytim es.com /library/tech/98/12/cyber/cyberlaw /18law .htm l (O ctober 28|

2003).

Mill| Jam es. 1967. Essays on G overnm ent| Jurisprudence| Liberty of The Press|

and Law ofNations.New Y ork:K elley Publishers.

O h| Y eonho. O h M y New s. http://www.ohm ynew s.com / (O ctober 29|

2003).Rheingold|H ow ard.“First-H and Reporton K orean Election.” Sm artM obs.

http://www.sm artm obs.com /archives/001118.htm l(O ctober 29|2003).

Rheingold|H ow ard."The VirtualCom m unity." H ow ard Rheingold.

http://www.rheingold.com /vc/book/(O ctober 24|2003).

Rho Sa M o| http://www.nosam o.org/hom e/etc/nosam o_intro1.asp (O ctober 29|

2003).

 

The Am erican H eritage Dictionary. "The Am erican H eritage Dictionary of the

English Language.” Bartleby.com .http://www.bartleby.com /61/34/D0123400.htm l

(O ctober 24|2003).

Thornton|Alinta."Does InternetCreate Dem ocracy?" Alinta Thornton.

http://www.zip.com .au/~athornto//(Novem ber 1|2003).

U.S Departm ent of Com m erce. "Falling though the Net: Defining the Digital

Divide." NationalTelecom m unications and Inform ation Adm inistration.

http://www.ntia.doc.gov/ntiahom e/fttn99/contents.htm l(O ctober 28|2003).

W ade| Robert. "Bridging the Digital Divide: New Route to Developm ent or New

Form ofDependency?" G lobalG overnance 8|no.4 (2002):443-67.

https://blackboard.unc.edu/w ebapps/portal/fram e.jsp?tab=courses& url=/bin/co

m m on/course.pl?course_id=_105469_1 (O ctober 28|2003).

W atts|Jonathan.“Technology and Dem ocracy are a PotentM ix in S.K orea.” The

Christian Science M onitor. http://www.csm onitor.com /2003/0131/p08s01-

w oap.htm (O ctober 29|2003).

W atts| Jonathan. “W orlds First Internet President Logs O n.” G uardian

Unlim ited.

http://www.guardian.co.uk/korea/article/0|2763|901445|00.htm l (O ctober 29|

2003).

Y ork|G eoffrey.“In South K orea|Its the M ouse thatRoars.” G lobeandm ail.com .

http://www.globeandm ail.com /servlet/ArticleNew s/printarticle/gam /20021230/UN

ETTN(O ctober 29|2003).

سیستم انبارداری آنلاین سامانه انبارداری سیستم انبارداری سامانه انبارداری آنلاین سیستم انبار سامانه انبار سیستم انبار آنلاین سامانه انبار نرم افزار انبارداری آنلاین نرم افزار انبارداری انبارداری تحت وب سیستم انبار تحت وب سیستم مدیریت چند انبار کاردکس کالا کاردکس کالا در انبار طبقه بندی انبار مدیریت درخواست های PM کدینگ کالا مدیریت درخواست های کاردکس مالی کالا در انبار کاردکس مالی رسید انبار رسید ورود کالا به انبار حواله انبار حواله خروج کالا از انبار درخواست کالا از انبار ثبت درخواست از انبار درخواست خرید کالا ثبت درخواست خرید کالا درخواست بازگشت کالا بازگشت کالا به انبار انتقالی بین انبارها جابجائی کالا بین انبارها رسید انبار مستقیم ثبت کالا در انبار مستقیم موجودی کالا در انبار بروزرسانی خودکار موجودی کالا نقطه سفارش کالا نقطه سفارش نقطه سفارش کالا در انبار سیستم چند انباره مدیریت چند انبار سیستم تحت وب انبار انبار وب بیس حسابداری انبار جانمائی کالا در انبار افتتاح انبار
All Rights Reserved 2022 © OnlineWarehouse.ir
Designed & Developed by BSFE.ir